facebook

Карпюк розповів про тортури,від яких втрачав свідомість: били струмом і не давали спати

Микола Карпюк розповів,як в російській в’язниці його катували струмом,не давали спати і використовували психотропи,а також,як від тортур він втрачав свідомість.

Звільнений політв’язень Микола Карпюк розповів про тортури, які застосовували тюремники проти українських політв’язнів в ІТТ №1 Владикавказа в Росії. Про це він сказав в ефірі ATR, передає Укрінформ у вівторок, 10 вересня.

“Як тільки стемніє, виводять в коридор, наручники, руки за спину, надягають на голову целофановий пакет, скотчем перемотують, вата, щоб знизу нічого не бачив, і виводять. Хвилин 10-15 ми їдемо, заводять в якесь приміщення, піднімають на 4 поверх, клема до пальця правої ноги, клема до пальця правої руки або до інших частин тіла, і починає йти струм крізь тіло. Різними періодами, ривками, протягом певного часу. Неприємне таке почуття. І це те, що зі мною робили. Потім привозять туди, в ІТТ, кімната для допитів – клітка металева метр на метр, там стілець. І вночі, протягом доби не дають спати. Тільки починаєш заплющувати очі, вони через кожні дві години змінюються ці ось менти, і відразу “Не спати! Не спати!” – не дають спати”, – розповів він.

Карпюк також повідомив, що в ІТТ катували Станіслава Кліха.

“Мені ще пощастило, до мене вони поставилися трошки по-іншому. А те, що відбувалося зі Станіславом Клиіом, його потім привозили, в клітку садили, заводили в камеру, прив’язували за спину браслетами до ліжка, ставили на коліна, і всю ніч не давали спати, кричали “На коліна!”, “Не вставати!”, “Не рухатися!” – згадав Карпюк.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Звільнений українець розповів, що після чотирьох ночей тортур він втратив свідомість.

“Чотири ночі були тортури, на п’яту ніч тортур вже не було, але в цю ніч, в зв’язку з тим, що я не спав, не давали спати, я просто втратив там свідомість і увійшов в стан марення. І потім я прокинувся вже в камері, на шосту добу мене перевели в камеру”, – повідомив Карпюк.

Українець зазначив, що крім тортур тюремники в РФ також застосовували психотропні речовини.

“Що застосовували тортури – це одне. Крім того, вони застосовували психотропні засоби”, – заявив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...