facebook

У Франківську молитимуться за вагітних і подружжя, що не мають дітей

Впродовж, 21 і 22 вересня в Івано-Франківську відбудуться молебні за вагітні подружжя та дар батьківства.

Після молебнів родини, які чекають народження дитини отримають благословення мощами св. Валентина, а сім’ї які хочуть, але не можуть мати дітей, отримають благословення мощами св. Пантелеймона, повідомили Фіртці у пресслужбі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

За словами голови Комісії у справах родини Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ о. Юрія Прилепського, ці дати обрані не випадково. Адже першим святом в новому літургійному році є Різдво Пресвятої Богородиці, а наступного дня молитовно згадують пам’ять святих отців Йоакима і Анни – батьків Богородиці.

«Це подружжя, яке виконувало закон і приписи Божі у своєму житті дуже потерпіло. Адже живучи богоугодним життям вони мали велику біду – у них не було дітей. В єврейській традиції відсутність дітей вважається відсутністю Божого благословення. Проте, вони вірили і просили в Бога про милість. За їх віру Господь благословив їх і вони народили дівчинку, яка стала матір’ю самого Ісуса Христа. Тож 21 вересня, в день Різдва Пресвятої Богородиці ми хочемо поблагословити усі вагітні подружжя. Цим самим вказавши, що життя яке зародилося є безцінним даром, яким Господь обдаровує подружжя. Наступного дня ми будемо благословити ті сім’ї, які не мають дітей і проситимемо, щоб Бог благословив їх і вислухав молитви та дарував їм дитя. Закликаю всіх охочих долучитися до нашої молитви», – закликає священник.

Молебні відбуватимуться о 15 годині в Катехитичному центрі при Архікатедральному соборі Воскресіння Христового (Катедра).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...