facebook

Завідувача поліклінічного відділення інституту раку взяли під варту: деталі

У Голосіївському суді Києва лікарю Національного інституту раку Олександру Шепелю та завідувачу поліклінічного відділення Аркадію Висоцькому обрали запобіжні заходи у вигляді перебування два місяці в СІЗО або застави у розмірі 160 560 гривень.

Про це повідомляє ТСН.

Обидвох лікарів підозрюють у тому, що продавали пацієнтам безкоштовні ліки.

За закуплені на державні кошти ліки медики начебто пропонували онкохворим зробити благодійний внесок від 20 до 70 тисяч гривень. Прокуратура у вигляді доказу оприлюднила відео, де Аркадій Висоцький ймовірно інструктує колег, як правильно брати хабарі з пацієнтів.

На одному з відеофрагментів видно, як підлеглий передає Висоцькому гроші, які, ймовірно, йому дав онкохворий пацієнт. Уповноважений з Антикорупційної діяльності Інституту рака Сергій Пономаренко каже, що свою частину хабарів завідувач отримував щотижня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі у справі онколікарів потерпіло семеро людей. Однак зазначається, що насправді їх набагато більше. Але пацієнти бояться свідчити, бо саме проходять лікування в Інституті раку.

Слідство ще триває, тож у справі можуть з’явитись нові фігуранти. Висоцький та Шепель відсторонені від роботи. А в самому Інституті раку сьогодні почався внутрішній аудит.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...