facebook

“Присилають ґвалтівників”: у Києві водій таксі через українську мову влаштував скандал

Водій таксі не захотів обслуговувати жінку українською мовою.

Водій таксі служби “Уклон” відмовився говорити українською мовою з письменницею та борчинею за українську мову Ларисою Ніцой.

Про це жінка написала на своїй сторінці у Facebook, почавши пост словами: “Уклон” присилає замість таксистів – ґвалтівників”.

Так, за її словами, водій таксі вперто відмовлявся говорити з письменницею українською мовою.

“Питаю: Не пробували з клієнтами українською розмовляти? – І нє сабіраюсь. У мене терпнуть руки і ноги від такої відповіді. Якби ж заткнуло писок, аж ні, продовжує добивати. – Зачєм мнє ета. Мнє ета нє нужна. Мнє і так харашо. Ви что, мєня нє панімаєте. Какая разніца на каком ізикє, – видає водій одним махом увесь набір фраз, яким користуються всі антиукраїнські гниди”, – розповіла Ніцой.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після невдалої розмови з таксистом, письменниця зателефонувала в “Уклон” аби подати скаргу на водія, та у службі їй заявили, що не мають права вказувати, якою мовою йому розмовляти.

“Водія не можна примусити розмовляти мовою, якою йому не зручно.
…Я не зможу йому зробити зауваження. Цей водій немає до нас жодного стосунку. Ми не укладаємо з ними угод. Ми – сайт. Водій такий самий користувач сайтом, як і ви. Ви замовляєте на сайті таксі, він бачить ваше замовлення – і їде”, – описала свою розмову з оператором служби Ніцой.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...