facebook

Названо основну причину загибелі пасажирів під час аварійної посадки літака у Шереметьєво

Названо основну причину загибелі пасажирів під час аварійної посадки літака у Шереметьєво

Більшість пасажирів SSJ 100, що здійснив в травні аварійну посадку в Шереметьєво, загинули не від удару об землю, а від вогню і отруєння продуктами горіння. Про це розповів в інтерв’ю російському виданню “Коммерсант” керівник головного управління криміналістики Слідчого комітету Росії генерал-лейтенант Зігмунд Ложіс, пише УНН.

За попередніми даними, заявив Ложіс, отруйні речовини виділялися при горінні не тільки палива, але і обшивки салону, зробленої із пластику.

Він також додав, що більшість людей загинули в кріслах, “так і не встигнувши відстебнутися, зреагувати на те, що сталося”.

У справі про катастрофу SSJ 100 авіакомпанії “Аерофлот” в Шереметьєво звинувачення пред’явлені командиру екіпажу Денису Євдокімову. На допиті Євдокімов заявив, що пожежа набула подальшого розповсюдження в салоні, так як хтось відчинив задні двері, в той момент, коли через передню евакуювали пасажирів. Через тягу, що виникла, за словами Євдокімова, вогонь швидко поширився по салону. При цьому сам по собі корпус літака міг би довго витримувати температуру горіння палива, додав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В середині вересня повідомлялося, що “Аерофлот” замовив перший SSJ 100 з повністю шкіряним салоном. Раніше шкіряні салони — більш довговічні і менш схильні до зовнішнього впливу — встановлювалися тільки для зарубіжних замовників цього літака.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...