facebook

Гроші у обмін на “енки”: франківчан обклали драконівськими штрафами через шкільні прогули дітей.

На Прикарпатті взялися за дітей, що прогулюють школу без причини більше 10 днів. Ювенальна поліція виявила 12 дітей-порушників. За це несуть відповідальність батьки, які повинні заплатити штраф.

За 2019 рік уже оштрафували 30 батьків, пише “Репортер”.

Правоохоронці повідомили, що майже у кожному районі є діти, на батьків яких складено протоколи. Новий навчальний рік тільки почався, а вже були такі випадки в Івано-Франківську, Долині, Надвірній, Яремчі, Тисменицькому районі, Коломиї. Учні, що не ходять до школи переважно з 7 по 9 класи.

“Більшість дітей-прогульників із неблагополучних сімей. Переважно про них нам повідомляли у школі, але двох ми виявили, коли перевіряли неблагополучні сім’ї”, – зазначає начальниця відділу ювенальної превенції Нацполіції області Алла Бойчук.

Спочатку до таких дітей відносяться лояльно і школа сама намагається з’ясувати причини прогулів. Якщо ж батькі так і не виявляють ініціативи прийти до школи, щоб повідомити причину відсутності їх дітей, які, до всього, не відвідували заклад 10 днів, дирекція школи повідомляє в поліцію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тоді ювенальна превенція спільно з соцслужбами або працівниками освіти відвідує сім’ю, з’ясовує обставини, – розповідає Алла Бойчук. – Або просто по телефону викликаємо до відділу поліції та складаємо протоколи про адміністративне правопорушення. Опитуємо дитину, батьків, інших членів сім’ї, щоб з’ясувати, чи є поважні причини, що дитина не приступила до навчання. Буває, в дитини конфлікт у школі чи в сім’ї”.

Після цього матеріали направляють до суду, і вже там вирішують майбутнє дитини. Ситуації, коли дитина хворіє або батьки повезли дитину за кордон і нікому не повідомили, до статистики не беруть.

За статтею 184 КУпАП невиконання батьківських обов’язків, у тому числі забезпечення права дитини на освіту, карається штрафом від 850 до 1700 грн. Якщо дитина повторно не відвідує школу довгий час без причини – 1700 – 5100 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...