“Навіть не підійшла до дитини”: мажорка на елітному авто на смерть збила 15-річного хлопця (фото)

Батьки дитини шукають правду.

Батьки 15-річного Артема Левченка, котрого у Полтаві на смерть збила власниця ресторанного бізнесу Наталія Саєнко, вже рік шукають правди у судах. Проте і досі нічого не можуть добитися.

18 листопада відбулося судове засідання, на якому в якості свідка допитали одного з патрульних поліцейських, який був на місці ДТП. Правоохоронець розповів, що боді-камера на місці події не працювала, а свідків вони не опитували.

Про це розповів адвокат потерпілих Дмитро Семеха. Але це далеко не все “ляпи” силовиків. Семеха зазначив, що на сьогоднішній день п’ять слідчих були притягнуті до дисциплінарної відповідальності, а щодо деяких силовиків Державне бюро розслідувань відкрило кримінальні провадження за ст. “приховування злочину” і “халатність”.

Ось що відомо про хід досудового розслідування, яке тривало близько восьми місяців:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

1.За словами Дмитра Семехи, на початковій план-схемі ДТП не було вказано місце, де лежав Артем. “Це найпростіше питання, яке дає розуміння, що слідство не було об’єктивним”, – зазначив адвокат.

2.а місці події, за словами захисника, правоохоронці нікого не опитали. У підсумку левову частку свідків знайшли самі батьки (з 30 чоловік близько 25-ти знайшли матір і батько Артема).

3.Перші свідки були опитані через чотири дні. Це при тому, що ДТП була резонансною: центр міста, пішохідний перехід, школяр.

4.Патрульні дозволили чоловікові Наталії Саєнко забрати відеореєстратор з “мерса”. Про це чоловік сам розповів на суді (див. відео).

Пристрій було повернуто на наступний день, але вже з порожньою картою. Адвокат потерпілих вважає, що флеш-карта була замінена на нову, і захист спробує це довести.

В цілому ситуація з ДТП, за його словами, вимальовується досить неоднозначна і прокуратура з поліцією зайняли “мегапасивну позицію”. В результаті чи то недоробки, то чи навмисних дій, батьки загиблого школяра опинилися в ситуації, коли їм доводиться в буквальному сенсі “вигризати” кожний доказ.

Батьки загиблого сина: “Нема сил!”

Батько і мати впевнені, що розгляд справи намагаються затягувати. “Таке враження, що нас беруть змором. Якщо раніше ти був зібраний, то через деякий час вже немає сил ні фізично, ні психоемоційно витримати такий забіг”, – розповіла Наталія Левченко

Що стосується водія Mercedes Наталії Саєнко, то на думку Левченко ніяких спроб висловити своє ставлення до події вона не побачила.

“Бачимося тільки в залі судових засідань. Вона мовчить. Тільки адвокати виступають. Якогось каяття я не бачу”, – розповіла мати хлопця.

За словами Левченко, після ДТП позашляховик під керуванням Саєнко зупинився тільки метрах в 50-ти за “зеброю”. Не було і слідів гальмування. Вийшовши з авто, водій не підійшла до дитини, а почала телефонувати. Результати радіорозвідки, які запросили батьки Артема показали, що дзвінки були чоловікові, матері, охоронцеві. Але не в “швидку”.

У той же час за даними ЗМІ Саєнко не вперше вчиняє ДТП. У 2016 році Полтавський суд зобов’язав жінку заплатити 3,5 тис. Грн штрафу за нетверезе водіння автомобіля.

annashchesna

Recent Posts

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

1 годину ago

Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться

Що чекає на українців, які порушать закон До набрання чинності закону про мобілізацію залишилося не…

1 годину ago

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

4 години ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

4 години ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

6 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

7 години ago