facebook

В Україні святкують неофіційний День батька

У третю неділю вересня в Україні відзначається всенародний День батька, який поки що не став офіційним святом. Цього року неофіційний День батька відзначатимуть увосьме. Заходи у рамках цієї ініціативи відбудуться у Києві, Дніпропетровську, Сумах та Луцьку.

У Києві святкування організують біля Головпоштамту. Програма передбачає силові розваги, ігрові та освітні майданчики, інтерактивні програми для дітей і батьків, а також концертну програму. Наостанок у повітря випустять 3 тисячі повітряних кульок під гаслом «Я люблю свого батька!».

 den-batka

«Коли ми спілкуємося з дітьми у школах, то бачимо, що більше 50% дітей не бачать щодня свого батька, тому що він фізично відсутній вдома. Тільки 5% дітей від тих, які мають батька, довіряють йому і вважають за взірець. Формування відповідального батьківства має відбуватися на загальнонаціональному рівні для того, щоб поширювати модель доброго батька. День батька не є панацеєю, він не вирішує всіх питань та викликів щодо подолання кризи батьківства, але це один з методів», – пояснює президент міжнародної громадської організації «Міжнародний центр батьківства» Олександр Марченко.

Ідея святкування Дня батька в Україні з’явилась ще у 2006 році. Саме тоді започаткували відповідну громадську ініціативу.

У вересні 2013 року уряд підтримав проект указу президента щодо запровадження в Україні Дня батька. Однак, такий указ не був підписаний і залишається на розгляді в Адміністрації президента України.

Натомість у світі міжнародний день батька святкують у третю неділю червня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...