facebook

У 2020 році в ЗСУ планують провести навчання за програмою “Підготовка для дій в урбанізованій місцевості”

Понад 200 тисяч військовослужбовців. Саме стільки відважних людей зараз захищають кордон нашої країни від ворога. Щодня тисячі із бійців ЗСУ захищають Україну на передовій, охороняють нас на землі, у воді та повітрі.

Більшість із них навчилися боротися із ворогом уже перебуваючи на війні. До цього часу частина військових були звичайними українцями, які не готувалися та не вчилися того, як бути вправним військовослужбовцем. Проте зараз, коли вже кілька років поспіль на українських землях триває війна, кожен із бійців ЗСУ повинен бути ще більш підготовленим до боротьби з ворогом. Саме тому у ЗСУ все частіше проводять різноманітні підготовки, навчання для військових.

Зокрема, у 2020 році в ЗСУ планують провести підготовку не менше ніж 8 батальйонно-тактичних груп за програмою “Підготовка для дій в урбанізованій місцевості”, повідомляє  АрміяInform.

Цього року дві батальйонно-тактичні групи вже пройшли вишкіл за цією програмою на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки на навчальному місці “Бій в населеному пункті”.

Сьогодні навчальне місце “Бій в населеному пункті” являє собою селище міського типу, яке відкрили наприкінці минулого року. У майбутньому це буде повноцінне місто з необхідними об’єктами: шахтою, торговим центром, готелем, банком тощо.

Термін навчання одного підрозділу за цією програмою складатиме 2 тижні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Наступного року за програмою сплановано підготувати від 8 до 12 батальйонних тактичних груп, – зазначив начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ — заступник начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗСУ підполковник Владислав Пономарьов.

Один із перших підрозділів ЗСУ, який пройшов підготовку за програмою — 72 механізована бригада імені Чорних Запорожців. Також разом із ними тренувались і бійці 8-го полку оперативного призначення імені Івана Богуна Національної Гвардії України.

Такі підготовки для бійців в Україні проводять систематично. Для військовослужбовців це чудова нагода відпрацювати проблемні завдання, вивчити усі ризики, які можуть статися в тій чи іншій ситуації. Кожен із них повинен знати і вміти працювати в будь-яких умовах. Тому такі відпрацювання від ЗБУ є вдалою практикою для наших захисників.

Олена Савчук для Ukraine-live

За матерыалами:

mil.in.ua/uk/news/u-zsu-zbilshuyut-pidgotovku-dlya-boyiv-u-misti/?fbclid=IwAR3HcLEjBHEENmaFE7SsAqpUgHpsm3WS4oaFnvrihdEM31120ueVFx0p4pA

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...