facebook

Гройсман хоче створити багаторівневу систему охорони здоров’я

Українська влада повинна розвивати багаторівневу систему охорони здоров’я, до якої входитимуть спеціалізовані клініки та інститут сімейного лікаря

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

93871-860x484

“Не потрібно винаходити велосипед, він винайдений у всіх країнах світу. Подивіться, як живуть люди, а у нас – не встиг вийти на пенсію, як уже помер. Це велика проблема і виклик для всіх нас”, – наголосив прем’єр.

Як зазначив очільник Кабміну, первинним рівнем медичної допомоги у державі стане формування інституту сімейного лікаря. Тим часом вторинний рівень буде розвиватися на міському рівні.

Таким чином третій рівень буде запроваджуватися в обласних лікарнях, яким буде надано більш якісне обладнання. Це означатиме спеціалізовану медичну допомогу з високим рівнем складності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Обласна лікарня не буде виконувати рядові втручання. Якщо мова йде про надскладні втручання – це четвертий рівень, столичні лікарні, лікарні системи АМН України, де є відповідне обладнання та фахівці, які виконують надскладні маніпуляції, наприклад, трансплантацію органів”, – пояснив Гройсман.

За його словами, система охорони здоров’я буде фінансуватися у інший спосіб. Зокрема йдеться про інвестування у конкретних пацієнтів та медичні послуги.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...