facebook

«Виправте російськомовну щелепу» лікарка з Києва задумала експеримент з українською мовою і підірвала мережу.

У мережі спалахнула бурхлива дискусія довкола ідеї лікарки-стоматологині з Києва Ірини Козак-Кедич протягом тижня розмовляти з пацієнтами лише українською мовою.

У мережі спалахнула бурхлива дискусія довкола ідеї лікарки-стоматологині з Києва Ірини Козак-Кедич протягом тижня розмовляти з пацієнтами лише українською мовою.

Своєю ідеєю жінка поділилася на особистій сторінці у Facebook і справила фурор на користувачів. Так, її пост зібрав 8 400 лайків, 2 100 репостів і 7 300 коментарів.

“Вирішила провести експеримент. З наступного тижня буду робити вигляд, що не розумію “язика”. Цікаво, скільки моїх пацієнтів перейде на державну мову, а скільки піде шукати іншого стоматолога”, – написала стоматологиня.

У коментарях під постом тут же почалося протистояння. Так, значне число українців підтримали лікарку і подякували за таку принципову позицію. Однак знайшлися і ті, хто звинуватив її в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та навіть почав захищати ідеї “русского міра”, а також ностальгувати за СРСР.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Супер!!! Молодчинка”, “Лікарка – молодець!!! Слава Нації!”, “Я пишаюся вами. Нехай щастить! От би всі лікарі так”, “Як же ковбасить “язичників”. Бач, на улюблений мозоль наступила”, “Повиправляйте їм російськомовну щелепу”, “Дякую вам! Тільки так повинні робити! Тому що не зникне “русскій мір”, – пишуть ті, кому припала до душі ідея Козак-Кедич.

раніше Козак-Кедич розповіла про водія маршрутного автобуса №529 у Києві (с. Бортничі – пр. Маяковського), який не звертав уваги на пасажирів, які розмовляли з ним російською мовою, і просив, щоб до нього зверталися тільки українською.

У той же час інший водій столичної маршрутки висадив жінку за прохання розмовляти українською мовою і обматюкав її. Інцидент трапився на вулиці Лісківській.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...