facebook

МОЗ: для Інституту серця Тодурова тепер все закуплять міжнародники

 

Закупівлі за державні кошти за напрямком “серцево-судинні захворювання” вперше будуть здійснюватися через міжнародну організацію, а не Міністерством охорони здоров’я.

Станом на 3 січня 2017 року оголошено 5 із 6 тендерів (останній буде оголошено у середу, 4 січня), йдеться у пості МОЗу на офіційній сторінці у мережі Facebook.

За напрямком “серцево-судинні захворювання” буде закуплено медичних засобів на 357,2 млн грн.

З боку МОЗ робиться все можливе аби забезпечити безперебійну роботу високоспеціалізованих закладів з надання кардіо-хірургічної допомоги. І в першу чергу, щоб пацієнти отримували медичні вироби, зокрема стенти, у державних установах, до яких належить і Інститут серця МОЗ України, безкоштовно“, – йдеться у повідомленні.

Таке повідомлення МОЗ розповсюдив після того, як кардіохірург написав гнівний пост на своєму Facebook за те, що в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун занесла його до “чорного списку”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тодуров, у коментарі під її постом, звинуватив керівництво МОЗу в “безвідповідальності заяв, непродуманості рішень та авантюризмі в стратегії розвитку“.

Програма по серцево-судинних захворюваннях передбачала закупівлю на 364 млн грн швидкодопомогових витратних матеріалів, які могли врятувати десятки тисяч життів. Ви не провели цю закупівлю. Я абсолютно відповідально заявляю, (і можу це повторити в суді) ваша недбалість забрала більше життів українців, ніж війна за останні роки“, – написав він.

МОЗ також повідомляє, що у період з грудня 2015 по листопад 2016 року для Інституту серця було розподілено та перерозподілено медикаментів та медичних виробів на більше 44 млн грн.

За бюджетом 2016 року на ССЗ для Інституту були виділені кошти в обсязі 50 млн грн при загальній сумі для всіх регіонів України – 357,2 млн грн.

У державному бюджеті на 2017 рік Інституту серця передбачено 141,6 млн грн на медикаменти (у тому числі 10 млн додаткових цільових коштів, виділених бюджетним комітетом Верховної Ради) та додаткові 40 млн грн на придбання обладнання.

У пості Тодуров також звинуватив заступника охорони здоров’я Олександра Лінчевського у блокуванні роботи Інституту Серця, який він очолює.

Вже четвертий місяць він відмовляє нам у відкритті філій в Донецькій і Луганській областях, де населення і військові взагалі залишилися без кардіохірургічної допомоги… Відмовили нам у програмі “штучне серце“, – написав кардіохірург.

Перепалка між Супрун і Тодуровим дійшла до того, що кардіохірург під світлиною у жартівливих футболках нагадав “Детройт – помираюче місто” і отримав відповідь в.о. міністра.

efe5595-moz-suprun-todurov

У відомстві уточнили, що Супрун лишень видалила Бориса Тодурова, зі списку друзів на своїй особистій сторінці у мережі Facebook через його коментарі різкого характеру.

Це приватна сторінка доктор Супрун, якою вона має право розпоряджатися на власний розсуд як і кожен громадянин. Підкреслюємо, що публічний профіль в. о. міністра та міністерства відкриті для всіх для отримання новин про нашу роботу, адже ми заохочуємо знати більше про прогрес у реформуванні охорони здоров’я“, – йдеться у повідомленні.

За час, поки розгорявся конфлікт, свою підтримку Борису Тодурову висловив кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...