facebook

ТОП-5 речей, які українці більше не зможуть купити за готівку

Українці більше не зможуть дозволити собі купити багато речей за готівкові гроші через зниження НБУ граничної суми розрахунку з 150 тис. гривень до 50 тис. Українські Новини зібрали ТОП-5 несподіваних речей, які тепер не вдасться оплатити без допомогою банківської карти.

1483511575_b

1. Піаніно

b1

Купити якісний музичний інструмент іноземного виробництва тепер можна винятково за допомогою банківської карти. Справа в тому, що вартість нового піаніно, не кажучи вже про роялях, перевищує ліміт НБУ в два рази і становить понад 100 тис. гривень.

2. Шуба

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

b2

Шуба з натурального хутра песця, яка є мрією кожної другої дівчини, тепер також не доступна при готівковому розрахунку.

І якщо при купівлі кожушка або хутряної накидки ще є шанст “втиснутися” в ліміт, то повноцінна шуба з цілих шкурок коштує близько 70-80 тис. гривень і покупку доведеться робити за допомогою карти.

3. Mac Book

b3

Вартість техніки фірми Apple і при “долар по 8” вражала уяву українців, а при нинішньому курсі валют і зовсім стала надзвичайною, природно перевищуючи ліміт в 50 тисяч.

Приміром, новий ноутбук Mac Book обійдеться українцям в кругленьку суму від 57 до 95 тис. гривень, що природно доведеться оплатити за допомогою карти.

4. Автомобіль

b4

Не доступна для українців і тепер покупка автомобіля за готівку. Приміром, простенький акційний Lanos на сайті ЗАЗ продається за 213 тис. гривень, що перевищує ліміт НБУ більш ніж в 4 рази.

5. Зарубіжний тур

b5

Купити без допомоги банківської картки путівку на відпочинок за кордоном тепер також не вдасться.

Вартість тижневого туру на Шрі-Ланку на сьогоднішній день складає приблизно 3 тис. доларів (81 тис. гривень), а поїздка в Єгипет обійдеться українцям приблизно в 2 тис. доларів (54 тис. гривень).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...