facebook

Після теплої зустрічі! Українці не захотіли повертатись в Україну. Санжари навчили

24 з 25 українців, які працюють на круїзному лайнері Diamond Princess, не хочуть, щоб їх евакуювали в Україну. Про це розповів начальник менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Максим Коваленко.

“Їх зобов’язання визначаються контрактом, також враховуються їх бажання. Зараз 24 з них повідомили, що не мають наміру поки повертатися в Україну. Ще з одним українцем встановлюється контакт”, заявив він.

Максим Коваленко пояснив, що в разі, якщо українці змінять своє рішення, то українські відомства “планують приймати відповідні заходи”.

На лайнері 19 лютого завершився 14-денний карантин. На берег зійшло майже 500 осіб, в основному це були літні люди.

На додатковий карантин залишили тих, у кого не виявили вірус, але які знаходились у кабінах із зараженими людьми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Всі пасажири, стан здоров’я яких буде задовольняти ці вимоги, планують покинути судно до кінця п’ятниці. Проте люди, які перебували в одній каюті з інфікованими людьми, повинні будуть продовжити своє перебування на борту судна. Їм доведеться провести в карантині ще один 14-денний термін.

Нагадаємо, 20 лютого була проведена евакуація українців з Уханя, охопленого епідемією коронавірусу. Вивезені з Китаю громадяни були поміщені в карантин на 14 діб у санаторії у Нових Санжарах.

Місцеві жителі агресивно зустріли прибулих українців і атакували автобуси з людьми – закидали камінням. Подія набула широкого розголосу в Україні і світі, можливо саме тому українці, не хочуть повертатися додому?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...