facebook

На Донбасі поліцейський врятував потопаючих дітей(фото)

Чоловік випадково проїзджав мимо,коли помітив  потопаючих хлопчиків.З підручних засобів у нього був лише ремінь від сумки,за допомогою якого він і витягнув дітей.

Співробітник поліції Петро Москаленко врятував у місті Селидове в Донецькій області двох дітей, які провалилися під лід. Про це у вівторок, 25 лютого, повідомляє прес-центр Нацполіції.

Відзначається, що у свій вихідний поліцейський на машині повертався від родичів додому. Проїжджаючи біля місцевого водоймища, чоловік помітив двох хлопців у воді. На березі також знаходилося кілька схвильованих людей.

Поліцейський зрозумів, що сталося лихо і кинувся на допомогу.

“Мотузки не було, тому схопив єдине, що було під рукою, – ремінець від сумки”, – розповів Москаленко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лід був тонкий і крихкий, і правоохоронець теж опинився у воді. Однак вже через кілька хвилин він повернувся до берега разом з дітьми. Після порятунку обох хлопчиків з явними ознаками переохолодження Москаленко відвіз до лікарні.

Виявилося, що група школярів гуляла поблизу водойми, і дев’ятирічний Дмитрик вирішив перевірити міцність льоду, ступив на нього і провалився. Тоді його 13-річний товариш, теж Діма, згадав, як батько-рибалка вчив його діяти в такій ситуації, і спробував допомогти другу. Хлопець ліг на лід і поповз до потопаючого, однак спроби дістати свого молодшого тезку виявилися марними, і дитина теж потрапила в крижану пастку.

На допомогу поспішила також жінка, що проходила поруч, але їй не вдалося врятувати дітей. Було помітно, що обидві дитини вже втрачають останні сили. Саме в той момент до них і підбіг Москаленко.

Пізніше поліцейські відвідали обох врятованих дітей.

Молодший Діма вже відчуває себе добре і перебуває вдома. Його 13-річний тезка ще знаходиться під наглядом лікарів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...