facebook

Польща вводить санконтроль на кордоні з Україною

Поляки мають намір здійснювати цілодобовий санітарно-епідеміологічний контроль у всіх транспортних засобах.

Польща з 10 березня введе санітарний контроль на кордоні не тільки з Німеччиною і Чехією, а й з усіма іншими сусідніми країнами, зокрема і з Україною. Про це стало відомо на прес-конференції міністра внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського та голови Прикордонної служби Томаша Праги, повідомляє Укрінформ в понеділок, 9 березня.

“Із завтрашнього дня всілякі медичні та санітарні процедури будуть впроваджені на 100% наших зовнішніх кордонів, тобто з Україною, Білоруссю і Росією”, – сказав Камінський.

Він зазначив, що зараз санітарний контроль введений в чотирьох пунктах пропуску на кордоні з Німеччиною і в одному – на кордоні з Чехією. Ці пункти вибрані тому, що саме через них рейсові автобуси перетинають польський кордон.

За словами міністра, санітарно-епідеміологічний контроль буде здійснюватися цілодобово у “всіх автобусах, мініавтобусах, всіх транспортних засобах, які перевозять велику кількість людей”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас, глава польської Прикордонної служби Томаш Прага уточнив, що з понеділка санітарний контроль вводиться в пунктах: Колбасково, Свецко, Вільшини, Ендріховіце і Гожичкі.

Він пояснив, що в рамках контролю всім пасажирам і водієві буде вимірюватися температура, потім перевірятися карта мандрівника, яку кожен повинен заповнити польською або англійською мовами. У разі підозри на зараження коронавірусом транспортний засіб, в якому подорожувала особа, буде відокремлено від інших автомобілів.

Прага зазначив, що зовнішній кордон ЄС з Україною, Білоруссю і Росією щодня перетинає близько 140 тисяч осіб.

В даний час в Польщі підтверджено 16 випадків зараження коронавірусом, одна людина перебуває у важкому стані. У вівторок президент Польщі Анджей Дуда скликає засідання Ради національної безпеки для розгляду питання боротьби з коронавірусом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...