facebook

У Вінниці пройшла хресна хода проти коронавірусу(фото)

Хресна хода є “надзвичайно актуальною в умовах поширення світом коронавірусу”, пояснили в УПЦ МП.


У Вінниці Українська православна церква Московського патріархату провела хресну ходу Торжество православ’я для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19. Про це напередодні повідомило місцеве видання Vежа.

Як заявили організатори, ця хода – “традиційна реакція церкви на спалахи хвороб, посухи, природні катаклізми, епідемії, і є надзвичайно актуальною в умовах поширення світом коронавірусу”.

Кілька тисяч учасників ходи рушили від Воскресенського храму на Хмельницькому шосе в бік Спасо-Преображенського собору, який віряни Московського патріархату вважають “захопленим”. Після Об’єднавчого Собору в грудні 2018 року головний храм Вінниці, настоятелем якого є митрополит Вінницький і Барський Симеон, перейшов до новоствореної Помісної української церкви.

“На чолі колони рухалися священики, за ними – чоловіки і жінки, які несли великі ікони в масивних дерев’яних конструкціях. Далі – інші віряни. Рухаючись центром міста, учасники колони співали церковні пісні про порятунок. Ходу охороняла поліція”, – йдеться в повідомленні.

У результаті колона дісталася до Спасо-Преображенського собору, де в цей час йшла служба. Тому прихильники російської церкви розмістилися на площі Шевченка. Вони встановили столи, на які поставили найбільші ікони, і провели молебень на чолі з митрополитом УПЦ МП Варсонофієм.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.






Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...