“З готелю вигнали, кордони закрили і просили 100 євро”: українка розповіла, як добиралась з Польщі

Українка, котра через спалах коронавірусу, терміново поверталась із Європи додому розповіла про жахи перебування на кордоні.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла Лілія Іванова.

“Хлопці з українськими паспортами, з якими я познайомилася в літаку на Варшаву, планували пробути в місті до понеділка, але цього ж вечора, під час заселення, їм сказали, що зможуть дозволити тільки переночувати і потім готель не братиме постояльців”, – написала вона.

Іванова додала, що у всіх ЗМІ були рекомендації про те, як українцям повернутися на батьківщину, а також зв’язатися з посольством. В останньому їй порадили приїхати до пункту пропуску і ловити якогось попутника, який погодитися відвезти до кордону, а там вже добиратися самій.

“Спасибі хлопцям, не дали мені впасти від стресу і думати, що робити далі вранці. Зірвалися на ту станцію вже вночі й почали мені дзвонити з приголомшливими пропозиціями від, як завжди, народу, який не розгубився, навмисного збагатитися на дикій ситуації. Ділки, наші ж співвітчизники, хотіли з кожного з нас по 100 з гаком євро тільки за те, щоб довезти до кордону”, – обурилася українка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона підкреслила, що знайомі знайшли білоруса, який погодився довезти їх до кордону за 50 євро з кожного. Водночас він ще й до ранку “метався” з ними по кордону, благаючи хоч кого-то взяти їх і вивезти.

“І тут найцікавіше. Ми, українці, страшно любимо пишатися взаємодопомогою. А держава, нагадую, кричить із усіх кутів про допомогу бажаючим повернутися. Вночі на кордоні, на вулиці було мінус 7 градусів і сніг! Автобуси, ділки привозили людей за скажені гроші до кордону і кидали їх там. Працювали поодинокі пропускні пункти і ті автомобільні. Пішки йти людям не дозволяється. Наша країна не вислала назустріч транспорт. Українці, які їдуть у порожніх авто, не брали замерзаючих людей”, – описала ситуацію Іванова.

І хоча їй зі знайомими, завдяки парі одеситів на авто, вдалося приїхати до Києва, від цього не стало радісно. Адже, зазначила вона, люди, які простояли по 10 і більше годин на морозі, так і залишилися благати далі…

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

7 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

7 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

10 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

11 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

13 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

15 години ago