facebook

“Доплату лікарям замість премій чиновникам”: Кошулинський вимагає від влади Львова

Депутат Львівської обласної ради, заступник голови Верховної Ради України 7 скликання Руслан Кошулинський вимагає від влади Львова та області виплатити фінансову допомогу місцевим медикам і скоротити податки для підприємців на час карантину.

Для цього політик пропонує чиновникам відмовитись від отримання багатотисячних премій з бюджету.

Про це Кошулинський написав у своєму “Фейсбуці“.
“Що має робити місцева влада в час епідемії коронавірусу? Правильно! Гарантувати безпеку і максимальну підтримку кожному мешканцю міста та області. А це — неможливо без адекватного захисту медиків насамперед”, – наголосив Кошулинський.

Депутат зазначає, що добрий приклад нам у цьому плані — Севілья, іспанське місто з населенням на рівні Львова:

“Як розповідає головний хірург Львівщини Юрій Шаваров, підтримка медиків там — безпрецедентна. Кожен — чи то медсестра, чи то лікар — застрахований на 100 000€ на випадок зараження коронавірусом. У кожного надбавка до зарплати щомісяця — 200-300%. Медики понад 50-річного віку працюють лише зі здоровими пацієнтами, старші 60 років — взагалі не працюють”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ще один важливий момент, за словами Руслана Кошулинського, — наслідки карантину для малого й середнього бізнесу, який формує левову частку міської казни.

“Переконаний, грошей у Львова та області на ці речі вистачить. Головне — не пустити чергові десятки мільйонів на премії і “соцдопомогу” чиновникам”, – додав Руслан Кошулинський.

Нагадаємо, минулого тижня Львівська обласна рада виділила 35 млн грн на премії чиновникам ЛОДА і всього 5 млн грн на протидію коронавірусу. Трохи раніше стало відомо, що міський голова Львова Андрій Садовий виписав собі із бюджету понад 115 тисяч гривень “матеріальної допомоги”. Такі ж виплати отримали його заступники, дехто – щомісяця, ще з осені минулого року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...