facebook

Всіх українців зобов’яжуть носити маски: інакше будуть штрафувати

Українці в соцмережах продовжують розгойдувати тему відсутності в аптеках медичних масок.

На одному з телеграм-каналів з’явилося повідомлення наступного змісту.

«13 березня, після брифа ВООЗ в Європі ввели нове правило – кожна здорова людина повинна носити медичну маску. Якщо на вулиці співробітник поліції помітить людину без маски, буде зобов’язаний виписати штраф – 100 EUR ».

Автор повідомлення передбачає, що незабаром така ж доля спіткає і Україну. Він закликає всіх запасатися медичними масками.

Тим часом, глава підрозділів екстрених захворювань Всесвітньої організації охорони здоров’я Марія Ван Керкхове в ході брифінгу заявила, що захисні маски повинні носити хворі люди, а не здорові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За її словами, це необхідно для запобігання розповсюдженню вірусу.

Що стосується України, то, як повідомили в соцмережах, в одному з київських супермаркетів Novus, розташованому на вулиці Здолбунівська підприємці вирішили підзаробити на дефіциті масок. Вони продають пачку, в якій 50 масок за 1200 грн. (24 грн. Штука). Ціна такої маски 2 місяці тому становила 1 гривню.

Втім, Деякі столичні аптеки реалізують медичні маски ще дорожче. Інформацію про це теж розмістили в соцмережах. Постачальники і роздрібні мережі не прислухалися до слів президента України не спекулювати на цінах на продукти і не наживатися на людях.

З іншого боку, ніхто не змушує купувати медичну маску по 1200 грн за пачку. В крайньому випадку, ватно-марлеву пов’язку можна виготовити самостійно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...