facebook

Хороша новина: в Італії епідемія починає сповільнюватися

Троє італійських експертів, біолог Енріко Буччі разом із фізиком Сапієнзо Енцо Марінарі під керівництвом фізика Джорджіо Парисі проаналізували поведінку нового коронавірусу Sars-Cov-2 в Італії, щоб краще зрозуміти, що відбувається.

На основі даних, оприлюднених цивільним захистом, експерти провели розслідування та склали деякі графіки, які показують тенденцію поширення нового коронавірусу. “Вперше, аналізуючи останні дні, можна сказати, що прослідковується покращення”, – пише професор Енріко Буччі, професор біології Університету Темпл у Філадельфії в Facebook.

“У зв’язку з жахливою ситуацією в Ломбардії, спостерігається перше уповільнення часу подвоєння епідемії. Час подвоєння – це кількість днів, в яких кількість стаціонарних відділень та випадків смерті подвоюється.

Натомість у Ломбардії, регіоні початкового спалаху епідемії в Італії, зафіксована найгірша цифра.

Часи подвоєння зростають, і це потенційно є передумовою для хороших новин. Тепер важливим є дотримання вимог, не заражатись та не заражати, нести всім разом відповідальність: через кілька днів зміна на краще має стати сильною і очевидною “.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для інших регіонів час подвоєння перевищує 4 дні, що є помітною різницею порівняно з даними приблизно 2 тижні тому (приблизно 2,5 дня). Регіон Марке – виняток, для якого з незрозумілих причин, незважаючи на значну затримку порівняно з Ломбардією, час подвоєння більш подібний до цього регіону “.

“Ми відзначаємо, як загальний час подвоєння змінився від початкових 2,4 днів до 3,4 дня (за оцінками померлих). Якщо ви використовуєте значення стаціонарних хворих, виходять трохи більші цифри. Це, мабуть, пов’язано з очікуваною затримкою реакції кривої зростання померлих пацієнтів. Вплив на спостережуваний подвоєний час, можливо, може бути пов’язаний із підвищенням відповідних соціальних бар’єрів, ймовірно, автономно розпочатих громадянами постраждалих регіонів близько десяти днів тому, після соціального тривоги і приблизно відповідає зміні реєстру комунікацій. Буде цікаво вивчити протягом декількох днів додаткові ефекти жорстких заходів, введених урядом кілька днів тому, які повинні додатково збільшити час подвоєння параметрів, що слідують”, – йдеться в дослідженні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...