facebook

“Грабують українців!”: Настя Каменських опинилася в епіцентрі скандалу. “Який цинізм”

У користувачів виманюють 145 гривень, обіцяючи натомість виплатити десятки тисяч гривень

В українському сегменті соціальної мережі Facebook в останні дні користувачів за допомогою рекламного поста нібито від імені співачки Насті Каменських російські шахраї активно залучають в черговий “лохотрон”, мета якого – виманити у людей 145 гривень під виглядом комісії за отримання нібито винагороди в розмірі десятків тисяч гривень за проходження інтернет-опитування.

Суть шахрайства полягає в тому, що користувач повинен пройти інтернет-опитування з шести питань, за що отримує гроші. Організатори “кидалова” пояснюють таку щедрість тим, що їхні спонсори таким чином платять за те, щоб зрозуміти купівельні переваги населення: запропоновані запитання стосуються того, який напій ви любите, марку яких годинників вибрали б, в якому банку пішли б брати кредит.

Під рекламним постом від фейковий аккаунта співачки Насті Каменських з відеозаписом, де вона пропонує взяти участь в розіграші автомобіля (вочевидь, що шахраї просто запозичили відео дійсно в недавньому минулому минулого розіграшу співачки і розраховують, що наївні люди не помітять підступу в тому, що розігрується, насправді, не автомобіль, а пропонується отримати багато грошей за відповіді на шість запитань), безліч “ботів” пишуть, як вони вдячні співачці за отримані то 20, то 70 тисяч гривень, і переконують всіх інших, що ” то дійсно працює “і” всім рекомендую “.

На сайті “проекту” вказується, що після проходження опитування користувач має шанс отримати гроші. Справді, після проходження завдання сайт переводить користувача на сторінку, де вказано, що він отримав винагороду в розмірі 58 тисяч 353 гривень, і ця сума вже “успішно зарахована на внутрішній рахунок”. Забрати її пропонується шляхом виконання так званого “закріплювального платежу”, в результаті якого з карти учасника опитування будуть списані 145 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Користувачі Мережі обурені:

“Який цинізм, яка дріб’язковість”, “Ще й Настею прикриваються”, “Грабують українців!”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...