facebook

У Києві “попливли” скандальний ТРЦ та вулиця біля мерії: “під воду” пішли сотні мільйонів

Перелік “комунальних фейлів” столичної влади поповнився новими об’єктами

Впродовж останніх кількох років “комунальні катастрофи” трапляються в столиці все частіше. Масштабну аварію на Шота Руставелі, прорив інженерних мереж біля ТРЦ Ocean Plaza, в результаті якого десятки киян отримали опіки, доповнило чергове затоплення – цього разу під воду пішли не тільки десятки вулиць, а і ТРЦ, нещодавно добудований прямісінько над станцією метро “Героїв Дніпра”. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Скандальний ТРЦ та вулиця Пушкінська – показовий приклад “проектних відкатів ”

В центрі уваги цього разу опинився скандальний торгівельний центр в Оболонському районі міста, будівництво якого супроводжувалося низкою громадських протестів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Черговий короткочасний дощ затопив півміста – так буває, коли містом “керує” мер, який вже шостий рік не знає, що таке лівньовка. Цього разу затопило і “пам’ятник кличківської влади” – незаконний ТРЦ “Оазис”, зведений без належних дозвільних документів. Зразу пригадалася історія, як для того, щоб згасити суспільний протест, мер особисто дурив киян: у той час, коли над станцією метро будувався ТРЦ, мер розповідав, що там відбувається звичайне “укріплення” ґрунту. В підсумку маємо незаконне ТРЦ над станцією метро, що суперечить нормам безпеки”, – зазначає депутат Київради Прохор Антоненко.

Як відзначив депутат Київради, центр столиці також продемонстрував справжній показник реальних справ у місті.

“Ситуація в Києві помітно погіршується – в першу чергу, виною всьому незаконні забудови, зведені із порушенням належних технічних норм, які за часів правління Кличка, масово з’являються в місті. Тепер до цього додаються ще й наслідки затверджених ним проектів реконструкцій міських доріг – одним з яскравих прикладів стала вулиця Пушкінська, розташована неподалік від мерії. Щойно відкреконструйована вулиця “попливла”, як і решта інших. Тобто заасфальтували, а про лівньовки забули? Це вкотре доводить, що при затвердженні проекту, цікавить не якість виконання робіт, а щоб якомога більше освоїти коштів та, відповідно, відкатів”, – наголошує Прохор Антоненко.

Так, за словами Прохора Антоненка, згідно з проектом, на Пушкінській зробили дорогі мармурові ділянки і стовпчики – хоча за набагато менші гроші можна було зробити якісні роботи із працюючою зливною системою.

Замість реальних дій – гучні обіцянки

Про систематичне затоплення міста внаслідок навіть незначних дощів, що стали початком масштабної “комунальної катастрофи”, говорять і інші політики.

“Перший гучний випадок масштабного затоплення, що стали вже новими реаліями київського життя, стався ще в серпні 2018 року, коли у місті йшли сильні дощі. Тоді Кличко розповідав, що винна виключно негода, колектори пройшли перевірку і в нормальному стані, лівньовки вони почистили – та місто й далі продовжує затоплювати, навіть під час звичайних, неаномальних злив. Так само, як Кличко звинувачував у всьому попередників, які роками не ремонтували дороги і не дбали про зливостоки, а він разом із новими дорогами робить тепер все необхідне. Але ми бачимо, що нещодавно повністю оновлена Пушкінська так само затоплена, як і інші”, – відзначає голова київської міської партійної організації “Рідна країна” Олександр Федоренк

За словами політика, результати пустих обіцянок можуть вплинути на результати місцевих виборів.

“Насправді, з цією проблемою ніхто не бореться, а замість реальних справ ми бачимо лише гучні заяви. А це затоплення Кличко вкотре спише на те, що і в Європі таке трапляється, але все це до наступного дощу. Міська влада вже настільки не вважає за потрібне нести перед людьми відповідальність за свої обіцянки і слова, що вони вже навіть і не звертають уваги. А на фоні карантину – це, взагалі, дрібниці. Проте, результат такої зневаги до виборців, корупційних скандалів, невиконання своїх обіцянок ми побачимо на виборах. Так само і те, наскільки кияни почали критично ставитися до різних кандидатів в мери і як оцінять діяльність Кличка, відповідно до того, що він зробив на посаді мера, а не його колишні спортивні досягнення”, – підкреслює Олександр Федоренко.

Варто зазначити, що жодних коментарів щодо цієї ситуації ні від столичного голови, ні на сайті КМДА поки так і не з’явилося.

За ствердженням депутата Київради Олександра Пабата, ще одним прикладом багатомільйонного “провалу” став парк, розташований в самісінькому центрі міста, на реконструкцію якого з міського бюджету передбачається понад 200 млн грн.

“Привіт меру!” від киян: люди заговорили про петицію щодо звільнення Кличка

Не втримались від коментарів і користувачі соцмереж – про черговий потоп у місті та провальний рівень “господарності” столичної влади у Фейсбуці висловилися десятки киян.

“Трохи вчорашньої негоди в Києві. Зливові водостоки пішли на боротьбу з коронавірусом. Погода передає привіт меру Києва Віталію Кличку”, – написав адміністратор групи “Прогресивний рух” Юрій Назаренко.

А затоплення скандального ТЦ на станції метро “Героїв Дніпра” викликало найбільший резонанс – від саркастичних висловлювань в обговорюваннях справа дійшла навіть до створення петиції про зняття з посади Віталія Кличка з посади мера.

Масштаби затоплень у місті можна побачити у відеозаписах, зроблених киянами під час вчорашньої зливи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...