facebook

Прогноз погоди на квітень дощі не помилують навіть на Великдень, літом і не пахне

Синоптики повідомили, якою буде погода навесні

Синоптики склали прогноз погоди в Україні на другий весняний місяць. Про те, що чекає на українців у квітні повідомляє сайт Сьогодні.

Так, відомий народний синоптик  Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

“В квітні буде холодно і сиро до самого Великодня, який цього року 19 квітня, тільки в кінці місяця стане ясно й тепло  повідомив синоптик.

Згідно з його даними, перший тиждень квітня буде досить сонячним, але прохолодним. Потім почнуться рясні дощі, які з перервами будуть йти до самого Великодня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А де дощі, там і прохолода. Тому середньодобова температура перші 20 днів квітня буде коливатися в межах +5 +11 градусів тепла, і тільки після Великодня дощі припиняться і почнеться потепління. У третій декаді квітня прогнозується +20 +22 градусів.

До того ж, Горбань розрахував ще один невеликий період мізерних дощів (всього 1-3 мм) з 28 по 30 квітня, після чого настане травнева посуха.

“Травень буде жаркий і посушливий, в середині місяця більше двох тижнів без опадів. Після двох місяців відносного тепла, в травні одразу розпочнеться спека. Сухо, спекотно, температура 28-32 градуси На ярові культури дуже поганий прогноз з урожаю  розповів синоптик.

Офіційна метеорологія

Розрахунки погоди від Укргідрометцентру і вчених говорять про те, що в квітні погода повинна бути тепліше багаторічних середньорічних норм, а кількість опадів – близьких до них.

Середньомісячна температура очікується в межах 10-12 градусів тепла, в горах 6-7 градусів тепла, що на 1,5-2 градуси вище середніх значень за базовий період спостережень 1981-2010 рр  Але також протягом місяця продовжаться температурні гойдалки, як було в березні – то потепління, то похолодання. Дощі можливі в межах 80-90% від норми, це 24-50 мм опадів в залежності від регіонів – у степових південних вологи випаде менше, в лісистих північних – більше, в Карпатах – 55 мм  Підводячи підсумки, можна сказати цієї весни не чекаємо до Великодня  розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Завідувач відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДержНС та НАН України Віра Балабух спрогнозувала, що протягом усього квітня буде помірно тепла погода з невеликими коливаннями температури, в середньому – +10 +12 градусів. Також вона повідомила про відсутність достатньої кількості вологи.

За всіма розрахунками, квітнева норма опадів повинна випасти, і це добре, так як у нас за осінь, зиму і березень є суттєвий дефіцит опадів. На багатьох річках в цьому році не буде повені   і це при тому, що у нас навесні завжди розлив, вода стоїть на полях. Але ситуація залишається тривожною, так як в травні розрахунки показують сильну посуху розповіла Балабух.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...