facebook

Чи зможуть українці подорожувати за безвізом після карантину

Після закінчення пандемії коронавірусу і відкриття європейськими країнами своїх кордонів в українців навряд чи виникнуть проблеми з проходженням кордону.

Про це в інтерв’ю LB.ua сказав міністр закордонних справ України – Дмитро Кулеба, пише УНІАН.

“Щодо прикордонного руху ми не бачимо жодних деструктивних явищ. Не думаю, що в українських громадян будуть виникати системні проблеми з використанням безвізового режиму”, – зазначив міністр.

Глава українського зовнішньополітичного відомства також припустив, що Шенгенська зона на час пандемії з абсолютного принципу перетвориться на відносний.

“Тобто, все буде регулюватися в залежності від ситуації. Але свободу пересування всередині самої шенгенської зони, звичайно, ніхто скасовувати не буде. Тому що це одне з фундаментальних досягнень. Та й взагалі скасувати “шенген” – це поставити під сумнів одну з основ Європейського Союзу. Це як вибити з фундаменту камінь”, – сказав Кулеба.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що якщо країни Європейського союзу не проявлять солідарність у боротьбі з коронавірусом, то епідемія може зруйнувати Шенгенську зону.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...