facebook

Папа Римський на Великдень закликав послабити санкції

Замість того,щоб з’явитися на балконі собору зі своєю промовою,Папа Франциск виступив перед труною святого Петра,підкреслюючи самотність з якою зіткнулися люди по всьому світу через карантин.

Папа Римський вперше в історії провів пасхальну месу за закритими дверима в майже порожньому соборі Святого Петра у Ватикані, закликавши світ до глобальної солідарності на фоні пандемії коронавірусу і боротьби з її наслідками, повідомляє Reuters.

Через пандемію нинішній формат великодніх подій у Ватикані змінений і вони проходять без публіки. Папа замінив своє традиційне звернення до багатотисячного натовпу інтернет-зверненням.

Замість того, щоб з’являтися на балконі собору зі своєю промовою, Франциск виступив перед труною святого Петра, підкреслюючи самотність, з якою зіткнулися люди по всьому світу через карантин.

Папа закликав до негайного припинення вогню в глобальних конфліктах, прощення боргів країнам, що розвиваються і ослаблення санкцій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Нехай міжнародні санкції будуть ослаблені, оскільки вони ускладнюють країнам надання адекватної підтримки своїм громадянам”, – сказав Франциск.

Папа також попередив Європейський Союз про загрозу краху, якщо він не домовиться про те, як допомогти регіону відновитися.

“Європейський Союз зараз стоїть перед епохальним викликом, від якого буде залежати не тільки його майбутнє, але і весь світ”, – сказав Франциск.

Він також помолився за всіх постраждалих від вірусу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...