facebook

Порошенко виводив кошти за кордон незаконно

Президент Порошенко не отримував ліцензії на інвестиції за кордон – відповідно, виведення коштів в офшори було здійснено в обхід закону. Таку інформацію офіційно надав Нацбанк у відповідь на депутатський запит нардепа Ігоря Луценка, повідомляє “Економічна правда”.

98d4b5ed24d89133b525e12d2d094afb

“Цим фактично підтверджено грубе порушення Порошенко норм українського законодавства, за що передбачено відповідні санкції у вигляді штрафу на суму, еквівалентну сумі валютних цінностей, інвестованих за кордон”, – повідомляє парламентарій.

Луценко зазначив, що згідно з постановою НБУ “Про затвердження Інструкції про порядок видачі індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон” резидент повинен в обов’язковому порядку отримати ліцензію для здійснення будь-яких інвестицій, незалежно від термінів і сум. Нардеп вважає, що, незважаючи на спірність цієї правової норми, президент як ніхто інший зобов’язаний поважати і виконувати закон.

Нагадаємо, що Петро Порошенко заснував три офшорні компанії для реструктуризації активів кондитерського концерну Roshen. За приблизними оцінками, на рахунках цих компаній осіло від 117 до 167 млрд доларів США.

Джерело – http://znaj.ua/

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...