facebook

В Італії оголосили про пом’якшення карантину

Країна починає так звану “фазу 2” боротьби з коронавірусом, у рамках якої буде знято частину обмежень.

Влада Італії із 4 травня вводить перші послаблення карантину в країні. Про це 26 квітня заявив прем’єр-міністр Джузеппе Конте на прес-конференції, яка транслювалася у Facebook.

В Італії збережуться обмеження на пересування без вагомої причини, зокрема між регіонами. Виключені свята і торжества, однак стануть можливими поїздки для відвідування близьких і траурні церемонії за участю не більше 15 осіб у разі дотримання дистанції.

Також відкриються парки та міські сади за умови, що дозвіл на те дадуть мери міст.

Будуть дозволені індивідуальні тренування з дотриманням заходів безпеки і відновиться робота професійних спортивних секцій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але заборона на зібрання народу залишається. Приватні та публічні вечірки не дозволені”, – зауважив прем’єр.

Із 4 травня відновиться виробництво і роботи на будівельних майданчиках, а також оптова торгівля. Як підкреслив Конте, усі підприємства повинні гарантувати норми безпеки, серед яких дистанція між людьми не менше 1 м. Крім того, обов’язковим буде носіння медичної маски.

За словами прем’єра, соціальне дистанціювання залишиться головним принципом боротьби із зараженням.

Магазини роздрібної торгівлі та музеї відкриються 18 травня, тоді ж будуть відновлені командні тренування. Салони краси, перукарні, а також бари і ресторани почнуть роботу 1 червня.

Говорячи про освітні заклади, Конте заявив, що до кінця навчального року їх не відкриють.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...