facebook

“Найжахливіше я ще не бачила”: Під Одесою з села на тракторах вивезли всі книги

У селі Долинівка Одеської області з місцевої бібліотеки і школи невідомі зібрали і вивезли всі книги з допомогою тракторів. Про це повідомляє жителька села Ірина Тома на своїй сторінці в Facebook.

За словами місцевої жительки, вивезення книг сталося 30 квітня і нічого жахливішого вона не бачила. Вона зазначила, що частина книг була куплена на гроші батьків школярів і колишнього сільськогосподарського підприємства без бібліотечного обліку.

Тома обурена, що дітей і дорослих жителів села залишили без літератури. Хто і навіщо забрав книги, вона не написала.

“Боятися треба не вірусу, а черствих душ, які знищують культуру!!!” – додала жінка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У коментарях до посту користувачі залишили безліч негативних відгуків. Люди дивуються, чому книги не роздали сільським жителям і закликають судити за такий учинок тих, хто забрав їх. Один із коментаторів заявив, що це вивезли радянські книги і “зараз їх скрізь вивозять”, зокрема, в Житомирі.

“Тільки фашисти палили книжки, а з ними і Долинскі недоумки”, – говориться в одному з коментарів.

Деякі користувачі припускають, що книги “відходять у минуле” і їх нібито ніхто вже не читає, але “спалювати їх не потрібно, краще віддати на переробку”. Також люди пишуть про те, що їм шкода, якщо вивезли художню літературу, але якщо це була навчальна література часів СРСР, то краще її утилізувати і придбати для шкіл щось корисне.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...