facebook

“Зарплати у 20 разів вищі”: український лікар шокував розповіддю про медицину в Італії

Лікар-анестезіолог, реаніматолог із Чернівецької області Микола Рихлицький провів три тижні в Італії та розповів про медицину в цій країні.

Про це він розповів в інтерв’ю “Главкому”.

“Між нашими системами охорони здоров’я прірва. І вона, на мою думку, непереборна. Це дуже песимістичний настрій, але такі реалії. Краще не буду брехати, а промовчу. Все залежить від керівника установи та від його свідомості. Якщо керівник установи (лікарні) або хоча б керівник підрозділу серйозно поставився до цього дуже серйозної проблеми, то, звичайно, вони превентивно готувалися”, – пояснив лікар.

Рихлицький зауважив, що в Італії дуже серйозно ставляться до захисту медпрацівників, матеріальної бази і фінансування лікарень.

Крім того, він розповів про зарплати медиків в Італії. За словами лікаря, українську  зарплату можна помножити на 20 і отримати суму, яку отримують медпрацівники в Італії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так, медсестри отримують 2-3 тис. євро на місяць, лікар-реаніматолог – 40-80 євро за годину.

При цьому Рихлицький відзначив, що і Україна, і Італія лікують хворих за майже аналогічним протоколом, однак ефективність використовуваних препаратів поки не доведена.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...