facebook

Названо дозволені на час карантину медичні операції в лікарнях. Перелік

Пацієнти, яким будуть робити операції підлягаютъ обовязковому тестуванню на наявність коронавірусу.

Уряд оприлюднив перелік дозволених на час карантину операцій. Про це йдеться в постанові №332 від 4 травня “Про внесення змін до пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 №211”, опублікованій на урядовому порталі.

Так, на період карантину забороняється установам охорони здоров’я проведення планових заходів щодо госпіталізації і планових операцій, крім:

-надання медичної допомоги на території областей, м.Києва, в яких заповненість ліжок в закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менше 50%;

-надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

-надання медичної допомоги вагітним, породіллям, новонародженим;

-надання медичної допомоги в спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

-надання паліативної медичної допомоги в стаціонарних умовах;

-проведення інших невідкладних і термінових заходів щодо госпіталізації і планових операцій, якщо в результаті їх перенесення (відстрочення) існує значний ризик для життя.
Підкреслюється, що пацієнти, яким надається медична допомога, підлягають обов’язковому ПЛР-тестуванню на наявність коронавірусу.

Напередодні стало відомо, що в українських клініках з 5 травня будуть дозволені планові операції. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...