facebook

Чи можна заразитися коронавірусом повторно

Зафіксовані сотні випадків, коли після повного одужання від COVID-19 тести знову знаходять вірус.

Вироблення імунітету до коронавірусу SARS-CoV-2 під питанням. У Південній Кореї повідомляють про майже 300 пацієнтів, у яких знайшли вірус через кілька тижнів після одужання. Але нове дослідження показує, що це не повторне зараження. Корреспондент.net розповідає подробиці.

Імунітет зберігається, але не у всіх і ненадовго.

З огляду на те, що відомо про інші віруси, у людини повинен формуватися імунітет і проти нового коронавірусу. Однак імунітет проти деяких вірусів діє лише нетривалий час, а самі віруси здатні мутувати.

Людина може заражатися грипом знову і знову, тому що вірус грипу дуже швидко змінюється. Крім того, імунітет може “забути”, що вже стикався з цим вірусом, оскільки антитіла – це білки, які циркулюють в крові і можуть швидко деградувати.
При цьому дослідження, проведене в Шанхаї, показало, що у третини всіх протестованих був низький рівень антитіл після COVID-19, а в деяких випадках їх в крові виявити взагалі не вдалося. Тому зараз у вчених багато сумнівів в цьому питанні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім SARS, MERS і SARS-CoV-2 існує ще як мінімум чотири коронавірусу. Вони часто стають причиною застуди, але рідко виливаються в якесь серйозне захворювання, тому досліджень про них дуже мало.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...