У Києві “попливли” скандальний ТРЦ та вулиця біля мерії: “під воду” пішли сотні мільйонів

Перелік “комунальних фейлів” столичної влади поповнився новими об’єктами

Впродовж останніх кількох років “комунальні катастрофи” трапляються в столиці все частіше. Масштабну аварію на Шота Руставелі, прорив інженерних мереж біля ТРЦ Ocean Plaza, в результаті якого десятки киян отримали опіки, доповнило чергове затоплення – цього разу під воду пішли не тільки десятки вулиць, а і ТРЦ, нещодавно добудований прямісінько над станцією метро “Героїв Дніпра”. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Скандальний ТРЦ та вулиця Пушкінська – показовий приклад “проектних відкатів ”

В центрі уваги цього разу опинився скандальний торгівельний центр в Оболонському районі міста, будівництво якого супроводжувалося низкою громадських протестів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Черговий короткочасний дощ затопив півміста – так буває, коли містом “керує” мер, який вже шостий рік не знає, що таке лівньовка. Цього разу затопило і “пам’ятник кличківської влади” – незаконний ТРЦ “Оазис”, зведений без належних дозвільних документів. Зразу пригадалася історія, як для того, щоб згасити суспільний протест, мер особисто дурив киян: у той час, коли над станцією метро будувався ТРЦ, мер розповідав, що там відбувається звичайне “укріплення” ґрунту. В підсумку маємо незаконне ТРЦ над станцією метро, що суперечить нормам безпеки”, – зазначає депутат Київради Прохор Антоненко.

Як відзначив депутат Київради, центр столиці також продемонстрував справжній показник реальних справ у місті.

“Ситуація в Києві помітно погіршується – в першу чергу, виною всьому незаконні забудови, зведені із порушенням належних технічних норм, які за часів правління Кличка, масово з’являються в місті. Тепер до цього додаються ще й наслідки затверджених ним проектів реконструкцій міських доріг – одним з яскравих прикладів стала вулиця Пушкінська, розташована неподалік від мерії. Щойно відкреконструйована вулиця “попливла”, як і решта інших. Тобто заасфальтували, а про лівньовки забули? Це вкотре доводить, що при затвердженні проекту, цікавить не якість виконання робіт, а щоб якомога більше освоїти коштів та, відповідно, відкатів”, – наголошує Прохор Антоненко.

Так, за словами Прохора Антоненка, згідно з проектом, на Пушкінській зробили дорогі мармурові ділянки і стовпчики – хоча за набагато менші гроші можна було зробити якісні роботи із працюючою зливною системою.

Замість реальних дій – гучні обіцянки

Про систематичне затоплення міста внаслідок навіть незначних дощів, що стали початком масштабної “комунальної катастрофи”, говорять і інші політики.

“Перший гучний випадок масштабного затоплення, що стали вже новими реаліями київського життя, стався ще в серпні 2018 року, коли у місті йшли сильні дощі. Тоді Кличко розповідав, що винна виключно негода, колектори пройшли перевірку і в нормальному стані, лівньовки вони почистили – та місто й далі продовжує затоплювати, навіть під час звичайних, неаномальних злив. Так само, як Кличко звинувачував у всьому попередників, які роками не ремонтували дороги і не дбали про зливостоки, а він разом із новими дорогами робить тепер все необхідне. Але ми бачимо, що нещодавно повністю оновлена Пушкінська так само затоплена, як і інші”, – відзначає голова київської міської партійної організації “Рідна країна” Олександр Федоренк

За словами політика, результати пустих обіцянок можуть вплинути на результати місцевих виборів.

“Насправді, з цією проблемою ніхто не бореться, а замість реальних справ ми бачимо лише гучні заяви. А це затоплення Кличко вкотре спише на те, що і в Європі таке трапляється, але все це до наступного дощу. Міська влада вже настільки не вважає за потрібне нести перед людьми відповідальність за свої обіцянки і слова, що вони вже навіть і не звертають уваги. А на фоні карантину – це, взагалі, дрібниці. Проте, результат такої зневаги до виборців, корупційних скандалів, невиконання своїх обіцянок ми побачимо на виборах. Так само і те, наскільки кияни почали критично ставитися до різних кандидатів в мери і як оцінять діяльність Кличка, відповідно до того, що він зробив на посаді мера, а не його колишні спортивні досягнення”, – підкреслює Олександр Федоренко.

Варто зазначити, що жодних коментарів щодо цієї ситуації ні від столичного голови, ні на сайті КМДА поки так і не з’явилося.

За ствердженням депутата Київради Олександра Пабата, ще одним прикладом багатомільйонного “провалу” став парк, розташований в самісінькому центрі міста, на реконструкцію якого з міського бюджету передбачається понад 200 млн грн.

“Привіт меру!” від киян: люди заговорили про петицію щодо звільнення Кличка

Не втримались від коментарів і користувачі соцмереж – про черговий потоп у місті та провальний рівень “господарності” столичної влади у Фейсбуці висловилися десятки киян.

“Трохи вчорашньої негоди в Києві. Зливові водостоки пішли на боротьбу з коронавірусом. Погода передає привіт меру Києва Віталію Кличку”, – написав адміністратор групи “Прогресивний рух” Юрій Назаренко.

А затоплення скандального ТЦ на станції метро “Героїв Дніпра” викликало найбільший резонанс – від саркастичних висловлювань в обговорюваннях справа дійшла навіть до створення петиції про зняття з посади Віталія Кличка з посади мера.

Масштаби затоплень у місті можна побачити у відеозаписах, зроблених киянами під час вчорашньої зливи.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

9 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

10 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

12 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

13 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

16 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

18 години ago