facebook

За затримання виплат медикам звільнятимуть – МОЗ

Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що буде наполягати на прийнятті необхідних рішень, в тому числі кадрових, в зв’язку із затримками виплат 300% доплат медичним працівникам, задіяним у боротьбі з COVID-19. Про це він сказав в ході брифінгу в суботу, 9 травня.

“Я буду наполягати на прийнятті необхідних управлінських рішень, в тому числі кадрового характеру. Тому що я не розумію, хто давав право, вибачте, просто знущатися над нашими медичними працівниками”, – сказав Степанов.

Він наголосив, що Кабмін ще до 15 квітня перерахував у регіони субвенцію на доплату медикам.

“Спираючись на свій досвід керівником області протягом двох років, я можу вам сказати, що після отримання коштів на виплату заробітної плати, якої чітко механізм запроваджений – ну це максимум тиждень. І у нас вже відбувається якийсь квест, коли ми шукаємо, чому саме не були виплачені кошти нашим медичним працівникам”, – зазначив Степанов.

Він наголосив, що на тижні було проведено нараду з керівниками департаментів охорони здоров’я і заступниками голів обласних державних адміністрацій, на якому було поставлено завдання – виплатити всі необхідні надбавки і відзвітувати про це до кінця робочого дня 8 травня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Яку інформацію ми отримали на вчорашній день. По-перше, три області взагалі не відзвітували. Це Дніпропетровська, Київська та Херсонська області. По-друге, за тими звітами, які ми побачили… я наведу приклад. Харківська область поінформувала про 17 медичних працівників, які в березні були зайняті лікуванням чотирьох хворих на COVID-19. Загальна сума коштів, що виплачені як доплати з бюджетів всіх рівнів – 14 900 грн, або 870 грн кожному, якщо просто поділити і вивести в середню. Якісь цікаві три оклади в Харківській області”, – повідом міністр.

Степанов також запевнив, що МОЗ продовжить працювати над тим, щоб всі медичні працівники, задіяні в лікуванні пацієнтів з COVID-19, отримали всі належні їм доплати. Він наголосив, що ця ситуація знаходиться на контролі президента країни і уряду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...