facebook

До чого призводить звичка робити селфи

Неприємна новина для шанувальників селфи — ця звичка може призвести до проблем зі шкірою, стверджують фахівці.

Якщо людина часто знаходиться під впливом радіації, що виходить від мобільних пристроїв, то його шкіра почне передчасно старіти і перші зморшки можуть з’явитися раніше часу. До такого висновку прийшли англійські дерматологи.

shutterstock_168960257-1024x682-768x512

Експерти рекомендують відмовитися від численних селфи, які багато хто з нас звикли робити щодня. Дерматологи впевнені, що радіаційні хвилі, які виходять від електронних гаджетів, призводять до передчасного старіння шкіри і появи ранніх зморшок.

Деякі фахівці навіть здатні «на око» відрізнити, в якій руці їхній пацієнт найчастіше тримає телефон і яка частина особи найбільш піддається випромінювання і найбільш пошкоджена. По текстурі шкіри на тій чи іншій половині обличчя можна визначити, якою рукою тримає гаджет.

Young women shopping together

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами доктора Саймона Зокае, медичного директора лондонської Linia Skin Clinic, сьогодні на ринку не вистачає профілактичних засобів, які могли б захистити шкіру від шкідливого впливу радіаційних променів. Людина може захиститися від впливу ультрафіолету завдяки сонцезахисним кремів, а от від шкідливого випромінювання від смартфонів та інших гаджетів, на жаль, поки що захист не придумана.

Сонцезахисні креми не можуть забезпечити захист від радіаційного випромінювання, кажуть вчені. Але якщо придумати захисний засіб з додаванням антиоксидантів, то цілком можна зменшити шкідливий вплив на шкіру радіації, що виходить від смартфонів.

Portrait of man with tablet pc in kitchen

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...