facebook

Українці можуть їздити без віз у 50 країн світу – МЗС

Для поїздок у 48 країн потрібен лише закордонний паспорт, у Росію і Білорусь, як і раніше – внутрішній.

Станом на жовтень 2016 року безвізовий порядок для громадян України на територію іноземних держав на підставі закордонного паспорта діє для 50 країн.

zakordonniy_pasport_1-400x291

Зокрема, безвізовий режим на взаємній основі існує для Гонконгу (Китай) та ще 25 країн: Азербайджан, Аргентина, Білорусь (із внутрішнім паспортом), Боснія і Герцеговина, Бразилія, Бруней, Вірменія, Грузія, Ізраїль, Казахстан, Киргизія, Македонія, Монголія, Нікарагуа, Молдова, Панама, Парагвай, Російська Федерація (із внутрішнім паспортом), Сальвадор, Сербія, Таджикистан, Туреччина, Узбекистан, Чорногорія, Чилі.

В односторонньому порядку для українців незалежно від мети поїздки без віз можливий в’їзд у 14 країн: Албанія, Вануату, Гондурас, Гватемала, Домініка, Домініканська республіка, Еквадор, Малайзія, Самоа, Намібія, Палестина, Тувалу, Тимор-Леште, Індонезія (за виключенням оформлення віз журналістам).

В односторонньому порядку для українців, які прямують із туристичною метою – 10 країн: Антигуа і Барбуда, Барбадос, Гаїті, Мікронезія, Палау, Перу, Сейшельські острови, Сент Вінсент і Гренадини, Свазіленд, Ямайка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомлялося, 26 вересня комітет Європейського парламенту з питань громадських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримав надання українцям безвізового режиму. Проте питання “безвізу” не увійшло до порядку денного чергової сесії Європарламенту, яка відбудеться 24-27 жовтня. Наступний пленарний тиждень в Європарламенті запланований на 21-24 листопада. 24 листопада також відбудеться саміт Україна-ЄС.

6 жовтня Верховна Рада так і не розглянула Проект Постанови №4030 про запровадження візового режиму з Російською Федерацією, попри те, що він був внесений у порядок денний парламенту. Голова парламенту Андрій Парубій пояснив, що не виніс постанову на голосування, тому що продовжує переконувати лідерів фракцій позитивно проголосувати за неї. Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков повідомив, що у разі введення Україною візового режиму з РФ російська сторона реагуватиме відповідно до власних інтересів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...