facebook

Термінали McDonald’s в Україні перестали спілкуватися російською мовою

У компанії зазначили, що основною мовою спілкування є українська.

Мережа McDonald’s в Україні не використовує російську мову в онлайн-терміналах обслуговування клієнтів. Такий крок викликав бурхливі дискусії в Мережі: одні погрожують

закладу бойкотом та говорять про «дискримінацію російськомовних» інші – дякують компанії за україномовність. ТСН.ua розповідає про скандал навколо McDonald’s та пояснює, чому обурені одні та вдячні інші.

У чому справа

Компанія McDonald’s відмовилася додати російську мову у свої термінали самообслуговування, що стало приводом для скандалу в Мережі. Обурення висловили багато користувачів Facebook.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

McDonald’s в Україні пропонує дві мови меню – українська та англійська, при цьому можливість вибрати російську мову не передбачена. Деякі користувачі соцмереж одразу пов’язали це з політикою, мовляв, McDonald’s дискримінувала російськомовних українців, відмовивши їм у виборі комфортної для них мови меню.

«Бізнес не повинен бути політизованим, тем паче сервіс, це явна дискримінація російськомовних українців, яких дуже багато.Треба щоб був вибір: українська, англійська, російська. Це питання поваги та лояльності до клієнтів», – пише на свої сторінці у Facebook журналіст Євгеній Хурсін.

Окрім того Хурсін запропонував оголосити бойкот мережі закладів та не ходити туди російськомовним українцям. Його підтримали у коментарях.

З іншого боку – частина українців, навпаки, дякує McDonald’s за спілкування державною мовою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...