facebook

ДПА для 11-х класів в Україні скасовано: депутати проголосували «за»

Нововведення стосується лише дітей, які не планують з тих чи тих причин вступати цьогоріч до вишів.

З огляду на складну епідемічну ситуацію в Україні, державну підсумкову атестацію для випускників скасовано. За це проголосували 356 депутатів. Учні отримають атестати про повну загальну середню освіту до кінця червня.

Крім того, 358 голосів віддано за підписання проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року.

Скасування ДПА дозволить на третину скоротити кількість учасників, які складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Завдяки цьому вдасться зменшити ризики поширення коронавірусу, – наголосив депутат Роман Грищук.

Нагадаємо, що нововведення стосується лише дітей, які не планують з тих чи тих причин вступати цьогоріч до вишів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цей крок допоможе зменшити навантаження на центри тестування приблизно на 30 відсотків, – зазначив Голова комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Народна депутатка Наталія Піпа вважає, що доречним також буде скасувати середній бал за атестат:

ЗНО буде, і це гарна новина. Гарна новина також, що на ЗНО зможуть піти тільки ті, хто вступає у заклади вищої освіти. Погана новина – те, що вчителі і директори матимуть багато проблем з видачею додатків до атестатів, і виникне дуже багато непорозумінь з процесом. Ми пропонували іншу версію, як зробити це простіше – щоб не було хаосу. Версія полягала у тому, щоб зробити ЗНО обов’язковим для тих, хто вступає у заклади вищої освіти. Але при цьому скасувати середній бал за атестат. Адже цьогоріч ми маємо виклик дистанційного навчання, і не в кожній школі воно організовано добре. Ми матимемо нижчий рівень знань випускників ніж зазвичай. До мене доходить чимало дзвінків від батьків та вчителів, які чекають на скасування ДПА.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...