facebook

В Африці за два місяці померли сотні слонів – підозрюють COVID-19

У Ботсвані за два місяць за загадкових обставин загинули понад 350 слонів, зоологи назвали масовий мор «катастрофічним».

Про це пише The Guardian.

Вперше випадки загибелі слонів виявили на початку травня в дельті річки Окаванго, до кінця місяця загинуло 169 тварин. До середини червня їхня кількість збільшилася більше ніж удвічі.

Уряд Ботсвани досі не провів аналізи зразків, тому невідома як причина смерті слонів, так і те, чи можуть мертві туші становити загрозу для здоров’я людини.

Згідно з місцевими джерелами, в 70% випадках тварини вмирали поруч з джерелами води. На даний момент розглядають дві основні версії – отруєння або невідомий патоген. Сибірська виразка, яка спочатку вважалася найбільш імовірною причиною, була виключена. Зараження COVID-19 було згадано в якості можливої причини, але вважається малоймовірним.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами місцевих жителів, вмирають слони різного віку і обох статей. Кілька живих слонів здавалися слабкими і виснаженими. Очевидці бачили, що деякі слони ходили колами, що свідчить про неврологічне порушення.

«Якщо ви подивитеся на туші, деякі з них впали мордою вниз, що говорить про те, що вони померли дуже швидко. Інші, очевидно, вмирають повільніше, як ті, які бродять навколо. Тому дуже складно сказати, що це за токсин», — сказав Найл Макканн, директор з охорони природи в британській благодійній організації National Park Rescue.

У дельті Окаванго мешкає близько 15 тисяч слонів, що становить 10% від загального числа особин в Ботсвані.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...