facebook

Дільничних в Україні замінять шерифи: У Авакова анонсували гучну реформу

В Україні реформують інститут дільничного – його поступово будут заміняти поліцейські громади, які працюватимуть за аналогією з шерифом. Про це в ефірі каналу Україна 24 розповів радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко. Поліцейський постійно перебуватиме в громаді, передають Патріоти України.

“Поліція – це не тільки патрульна, це всі підрозділи, які є в системі Національної поліції, в тому числі і дільничні поліцейські. Зараз у нас запускається така нова форма – поліцейський офіцер громади, і з часом вона прийде на заміну дільничним офіцерам поліції, а дільничні у нас зараз так само працюють”, – сказав він.

За словами Мартиненка, поліцейський громади буде працювати як шериф: постійно перебувати в громаді, співпрацювати з нею і отримувати від неї частину фінансування. “Поліцейський офіцер громади буде постійно перебувати на території громади та повністю з нею співпрацювати. І тут фінансування в тому числі лягає на громаду. Це по аналогії – місцевий шериф, який постійно з усіма спілкується”, – розповів він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...