facebook

Степанов погрожує Тернополю та Луцьку надзвичайною ситуацією – “Введемо…”

Міністр Степанов пригрозив мерам наслідками.

Вся країна з інтересом спостерігає за сперечаннями між міністром Максимом Степановим і мерами Тернополя та Луцька. Суперечка розгорілася з перших чисел серпня, коли ці міста стали червоною зоною карантину. Місцева влада в містах відмовилася виконувати приписи влади.

Сьогодні стало відомо, що Тернопіль і Тернопільська область можуть вийти з червоної зони карантину вже в цю п’ятницю, так як протягом останніх днів показники в місті не перевищують встановлених МОЗ. При цьому влада Тернополя і Луцька продовжує вимагати виключити їх з червоної зони.

Тим не менш, Максим Степанов пригрозив, що міста червоної зони, які відмовляються вводити карантин можуть опинитися в умовах надзвичайної ситуації. Він вважає, що відмова зупиняти громадський транспорт і закривати навчальні та розважальні заклади може перетворитися на переповнені інфекційні відділення.

Степанов вважає, що у вимогах МОЗа і Кабміну немає політики, а є лише турбота про здоров’я українців. Також він зазначив, що за допомогою карантину вони хочуть контролювати рівень захворюваності. В іншому випадку, на думку Степанова, «ми перейдемо в режим надзвичайної ситуації» з переповненими ліжками інфекційних лікарень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто нагадати, що мер Надал наполегливо стоїть на своєму і продовжує відмовлятися виконувати приписи Кабміну і МОЗ щодо карантину. Він заявив, що городян захистять від штрафів, а також під захист потраплять і підприємці. Однак Надал попросив усіх дотримуватися основних вимог-носіння маски, соціальна дистанція та дезінфекція. Крім того, мер Тернополя заявив, що всі заклади в місті працюватимуть у звичному режимі, теж саме стосується і транспорту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...