facebook

Українці в Польщі заробляють більше, а витрачають менше

Більшість українців працює фізично, кожен третій отримує на руки 3 тисячі злотих. Витрачають в Польщі, традиційно, незначний відсоток свого заробітку. Коронавірусна криза посилила цю тенденцію.

Про це повідомляє RadioZet, посилаючись на останнє дослідження агенції з працевлаштування Personnel Service.

Більшість українців працює фізично, кожен третій на польському ринку праці отримує на руки 3 тисячі злотих (близько 22 тис. грн). З податками це більше 4 тисячі злотих.

Лише 3% опитаних вказали, що отримують польську «мінімалку» — тобто, 2600 злотих (19 128 грн).

Крім того, часто українські працівники можуть розраховувати на безкоштовне житло, інтернет та транспорт до роботи. За це працедавець зазвичай вираховує з зарплатні не більше 500 злотих.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щодо сфер зайнятості, то три з чотирьох українців працюють в Польщі фізично, 17% задіяні у сфері послуг, 3% — офісні працівники, 1% зайняті на керівних посадах.

Такий розподіл є похідною від спрощеної процедури зайнятості, яка дозволяє короткочасне працевлаштування в країні максимум на 6 місяців на рік. Тому компаніям у Польщі не вигідно наймати українців на посади, які потребують тривалої зайнятості.

Щодо витрат наші заробітчани дуже заощадливі:

10% зазначає, що їм вдається прожити на 200 злотих на місяць (трохи більше за 1400 грн). 42% кажуть, що вкладаються у суму від 200 до 500 злотих. Тільки кожен третій українець декларує 1000 злотих, як мінімальну суму для місячного проживання в Польщі.

Українці завжди витрачали невеликий відсоток свого заробітку в Польщі, коронавірусна криза посилила цю тенденцію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...