facebook

Розширено категорію осіб, для яких самоізоляція при перетині кордону необов’язкова

Кабмін уніс зміни до постанови від 22 липня 2020 року № 641, яка встановлює карантинні правила на період з 1 по 31 серпня 2020 року.

Про це 14 серпня повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Згідно з рішенням Уряду розширено категорію осіб, що перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19, яким не обов’язкова самоізоляція.

Зокрема, до переліку потрапили особи, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону, та особи, які здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації.

Окремо в МВС нагадали, що виняток щодо самоізоляції при перетині кордону також становлять:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– особи, які не досягли 12 років;

– особи, які є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19 та не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів або прямують територією України транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб;

– працівники дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей;

– водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад;

– інструктори збройних сил держав – членів НАТО та держав – учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил;

– діячі культури за запрошенням закладу культури разом з однією особою, що супроводжує кожного з них.

Перелік держав із значним поширенням COVID-19 формується Міністерством охорони здоров’я та переглядається кожні сім днів.

Особа, яка підлягає самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, зобов’язана встановити та активувати мобільний додаток «Дій вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації.

Самоізоляція, обсервація особи у зв’язку з перетином державного кордону (яка прибула з держави або є громадянином (підданим) держави із значним поширенням COVID-19) припиняється у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено після перетину державного кордону.

Крім того, чинними правилами передбачено, що уповноважені службові особи Держприкордонслужби відмовляють у пропуску в Україну іноземцям та особам без громадянства без наявного поліса страхування, що покриває витрати на лікування COVID-19. Така вимога не стосується окремих категорій іноземців, які чітко визначені Постановою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...