facebook

Чи будуть проводитися лінійки в школах на 1 вересня: чим їх можна замінити

Вже менш ніж за два тижні діти підуть до школи. Безперечно цього моменту чекали всі учні, тож захочуть отримати свято. Але чи можна проводити лінійки в умовах пандемії? Та чим школи можуть замінити такі урочистості?

Журналісти 24 каналу вирішили з’ясувати, чи будуть проводитися лінійки у школах та чим їх можна замінити.

Важливо Як навчати учнів під час пандемії: детальна інструкція від МОН

Коли діти підуть до школи?

Навчальний рік розпочнеться у всіх школах з 1 вересня. Проте, у регіонах або окремих районах, де буде визначено “зелений”, “жовтий” та “помаранчевий” рівні епідемічної небезпеки, відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Натомість у “червоних” зонах буде вводитися двотижневий карантин, а навчання відбуватимуться лише дистанційно.

Чи будуть проводитися лінійки в школах 1 вересня

Міністерство освіти і науки рекомендує школам відмовитися від проведення традиційної лінійки на 1 вересня. Адже, відповідно до настанов МОЗ, проводити масові заходи у закладах освіти заборонено.

Учні 1 вересня

Учні мають заходити до школи в масках / Фото НУШ

До того ж, школи мають стежити за дотриманням учнями та працівниками соціального дистанціювання, правил гігієни, використанням засобів індивідуального захисту та уникненням скупчень.

Так, заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій порадила школам креативно підходити до святкування першого дзвоника та обирати індивідуальний формат проведення 1 вересня.

Це може бути святкування в межах класу, оскільки це все таки менше людей і це наша шкільна родина. Давайте не піддавати одне одного небезпеці і придумаємо креативний формат,

– сказала Мандзій.

Також відомо, що у Львові святкових лінійок не проводитимуть. “1 вересня відбудеться у звичайному режимі, адже у нас лінійки скасовані. Все буде нетрадиційно та креативно”, – відповіла керівниця управління освіти Львова Зоряна Довганик.

І незважаючи на те, що школи планують запустити у звичайному режимі, вчителів все ж навчають дистанційної роботи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...