facebook

В Україні хочуть скасувати акциз при розмитненні авто

В Україні можуть різко подешевшати автомобілі з Європи

У Верховній Раді знаходиться на розгляді законопроект (№3704), яким пропонується звільнити учасників бойових дій (ветеранів АТО/ООС) від сплати акцизного збору при ввезенні на територію України транспортних засобів, в тому числі легкових і вантажних автомобілів (масою до 3,5 тонни), причепів до них, автобусів, пише Depo.Закарпаття з посиланням на. Пільга передбачається для ввезення не більше однієї одиниці і за умови особистого користування таким транспортним засобом.

Скільки вийде заощадити у разі його скасування.

Розглянемо приклад автомобіля 2005 року випуску з об’єм двигуна 2000 кубічних сантиметрів (2 літри). Припустимо, що ціна, за якою було придбано цей автомобіль, становить 3000 євро. Вік такого авто – 14 років (враховуються тільки повні роки), тому віковий коефіцієнт – 14, коефіцієнт об’єму двигуна – 2, базова ставка – 50 євро. Перемножуємо – отримуємо: 50 х 2 х 14 = 1400 євро.

Якщо до цього додати мито – 300 євро і ПДВ – 600 євро, отримаємо 2300 євро. Тобто, в нашому випадку розмір акцизу виявився навіть більше, ніж половина всіх витрат на митне оформлення, а розмитнення в цілому – не набагато менше первісної вартості авто.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Таким чином, можна констатувати, що відміна навіть одного платежу – в даному випадку акцизу – істотно здешевить митне оформлення автомобіля і, як наслідок, зменшить його остаточну вартість.

Потрібно при цьому розуміти, що, чим дешевше і старіше автомобіль, тим більшу частку в його кінцевій вартості буде займати акциз. Тому не дивно, що згідно з даними проведеного в травні цього року опитування, більше половини українців підтримують скасування акцизного збору і вікового коефіцієнта, який істотно впливає на розмір акцизу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...