facebook

“Це бажання розділити людей” – Бурмака про скандал довкола концерту до дня Незалежності

Тут головне – не порушення авторського права, а порушення закону моралі, вважає вона

Не вказати автора і не повідомити його – це бажання образити, вважає співачка Марія Бурмака. Про це вона сказала в ефірі програми “Інфовечір” на “5 каналі”.

Як зазначає Бурмака, написати пісню, яку знатимуть всі – це дуже престижно для кожного автора.

“Більш як половина цих пісень – це пісні авторів, які спромоглися написати щось таке, що може представляти країну. Те, що авторів не повідомили та не запросили – це зневага. Це бажання розділити людей – ці артисти нам підходять, а ці артисти написали фантастичні пісні, але вони нам не підходять”, – говорить вона.

“Тут питання авторського права не найголовніше. Те, що в Офісі президента почали шукати шпарини в “Законі про авторське право”, ще більше підкреслює порушення закону моралі. Вони зневажили тих людей, які ці пісні написали. Можливо, “Закон про авторське право” вони не порушили, але вони порушили моральний закон. Якщо людина пише пісню про Україну або вкладає в неї якийсь сенс, вона вкладає в неї частинку душі. А потім цю людину фактично просто перекреслюють”, – додала Бурмака.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, низка українських музикантів заявили про використання їхніх творів без дозволу на концерті до Дня Незалежності.

Згодом Офіс президента опублікував повний перелік композицій, використаних при створенні музичного номера. В ОП зазначили, що використовувати фрагменти пісень без згоди автора дозволяє закон – за умови, якщо вказаний автор композиції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...