facebook

У Львові відбулось відкриття великого океанаріума(фото)

На проспекті Шевченка, 8 у Львові в будівлі колишнього кінотеатру “Київ” 28 серпня офіційно відчинив свої двері перший львівський океанаріум Oceanarium Lviv.

Це музей живої морської природи на трьох поверхах будинку, де розмістили більше 20 акваріумів з декількома десятками акваріумів різного об’єму. В них утримують риб різних видів, а також в якому розташований музей ракушок, а стіни декоровані макетами історичних риб та казкових істот, що відправляє у захопливу освітньо-пізнавальну подорож та багато іншого цікавого.

Тут є як звичні рибки, так і мешканці Світового океану. Наприклад, в океанаріумі є штучна водойма з араваною – рибою родом з Південної Америки. Зустрічають відвідувачів зелені черепахи.

Побачите тут також 3D шоу на великому пано. Відвідувачі можуть потрапити й у тунель під водою, стоячи під яким, відчують себе безпосередніми учасниками подій морського життя, що розгортається просто над головою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найбільший акваріум – з двадцятьма піврічними акулами. Годують їх раз чи двічі на добу, оскільки вони мають найкращий серед риб апетит.

Загалом в акваріумах плавають понад 3000 рибок.

В акваріумах використовують осмотичну воду, до якої додають морську сіль та хімічні елементи. За словами зоолога Євгена Червоного, такі океанаріуми – це світова практика, головне – аби риби не були протизаконно вилучені з природи.

Ціни на вхідний квиток: Дитячий квиток (3-13 років) коштуватиме 150 грн, студентський – та підлітковий (14-17 років) – 200 грн, а дорослий – 250 гривень. Діти до 3-х років, діти з інвалідністю та повні сироти (до 14 років) – безкоштовно. Пільговий квиток (пенсійне посвідчення, учасник АТО, та інвалідне посвідчення) – 200 гривень.

Графік роботи буде наступним?

Понеділок з 10:00 до 15:00. Каса працюватиме до 14:30.

Вівторок – Неділя/ Святкові дні з 10:00 до 20:30. Каса працюватиме до 20:00.

Довідка. Кому належить?

Відкрила океанаріум команда київського акваріуміста Олександра Яновського. У столиці працюють два схожі заклади, в створенні яких він брав участь. А от будинок у центрі Львова орендують у найбагатшого депутата ЛМР Григорія Козловського, який відвідав відкриття.

Додамо, що Григорій Козловський у 2018 році відкрив на площі Ринок ресторан із живими акулами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...