facebook

Зарплати і пенсії зростуть, а школи працюватимуть за новими правилами: які зміни чекають на українців з 1 вересня

На українців з 1 вересня чекають зміни: зросте мінімальна зарплата, зміняться виплати медикам, а діти навчатимуться в школі за новими правилами.

МІНІМАЛЬНА ЗАРПЛАТА І ПЕНСІЇ

З 1 вересня мінімальна заробітна плата підвищується на 6% – до 5000 гривень. В результаті зростуть й інші виплати, які прив’язані до суми мінімального заробітку: єдиний соціальний внесок, який ФОП платять щомісяця, і мінімальні пенсії (до 1769 гривень).

Крім того, планується підвищення зарплати лікарям на 70%. Середній персонал отримає надбавку до 50%, а медсестри – до 25%.

НАВЧАННЯ У ШКОЛАХ

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З 1 вересня школи України запрацюють. Для дітей різного віку введені нові правила: носіння масок, використання дезінфекторів, перевірка температурного режиму, поділ на групи та різні зміни.

В “червоній” зоні діти навчатимуться дистанційно.

НОВІ ПРАВИЛА ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ З БІЛОРУССЮ

З 1 вересня для поїздок в Білорусь українцям знадобиться закордонний паспорт. Це полегшить і прискорить проходження прикордонного контролю. Громадяни України, які проживають на території Білорусі, зможуть оформити закордонний паспорт в Посольстві України в Мінську або Консульстві в Бресті.

КОНТРОЛЬ ЗА ОФОРМЛЕННЯМ НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Державна служба з питань праці буде перевіряти недобросовісних роботодавців. Штрафи зростуть від мінімального в розмірі 8500 гривень до максимального у 141 тисячу гривень.

БАНКИ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ

Нацбанк з 1 вересня встановив нові вимоги до реклами банківських послуг і сайтів фінансових установ. Всі організації зобов’язані будуть надавати тільки перевірену, правдиву, актуальну і максимально повну інформацію про депозити, кредити, умови, комісії, ціни та ризики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...