facebook

Можливий кадровий голод: Любомира Мандзій про спалах COVID-19 у школах

Наразі не час «перекладання» відповідальності. Ми маємо спільно напрацьовувати рішення у межах кожної школи під час карантину – розповіла Любомира Мандзій.

В Україні з кожним днем «червоних» зон стає все більше, а це значить, що і кількість шкіл, які переходять на використання дистанційних технологій в освітньому процесі теж зростає.

Про це повідомила заступниця т.в.о міністра освіти Сергія Шкарлета Любомира Мандзій на своїй сторінці у фейсбуці.

За її словами, станом на 9 вересня захворіло 130 педагогів та 168 учнів, а на самоізоляції перебувають 5564 педагоги та 115 класів.

Ми не вводимо обов’язкове дистанційне навчання, це тимчасові заходи. Вимушений крок, який дозволяє зберегти здоров’я та життя наших дітей та учителів. Майже за 2 тижні навчання захворюваність педагогів та учнів різко збільшилася. Серед моїх знайомих, а це багато освітян або людей, які пов’язанні з освітою, є багато і тих, хто переніс СOVID-19 у складній формі, – повідомила Мандзій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За її словами ситуація наразі складна для всіх. Учителі навчаються поєднувати очне та дистанційне навчання. Засновники закладів освіти виділяють додаткові фінансові ресурси на закупівлю засобів дезінфекції та індивідуального захисту. Директори організовують безпечні умови та освітній процес, використовуючи технології дистанційного навчання. Але найбільший «біль» директорів полягає в тому, що нема кого ставити на заміну, бо кількість хворих лише збільшується.

Так як і в учителів, у батьків теж виникають питання. Вони не знають, що робити з «енною» кількістю завдань, у разі якщо в сім’ї троє дітей, а комп’ютер – один (якщо він взагалі є).

На жаль, епідемія COVID-19 поки що непідвладна МОН. Саме тому звертаюся до усіх керівників відповідних структур, освітян, батьків та учнів із проханням поставитися з розумінням до такої складної ситуації та робити все, що в силах кожного. Зараз не час «перекладання» відповідальності. Ми маємо спільно напрацьовувати рішення у межах кожної школи, – заявила заступниця т.в.о міністра.

Любомира Мандзій особисто звернулась до всіх учасників освітнього процесу. Вона попрохала директорів шкіл залучити батьків та спільно організовувати навчання для своїх дітей з найменшими втратами та потрясіннями. До батьків звернулась із проханням не перекладати всю відповідальність на вчителів. Закликала всіх допомагати один одному та працювати злагоджено.

Нагадаємо, що наприкінці липня МОЗ надало тимчасові рекомендації щодо організації навчання в закладах освіти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...