facebook

Від наступного року українці зможуть самі відкладати гроші на майбутню пенсію

Завдяки добровільній накопичувальній системі українці зможуть отримувати додаткові індивідуальні пенсійні накопичення на старість.

Відповідний проєкт закону № 7722 про казначейський пенсійний план зареєструвала Верховна Рада.

Законопроєкт має на меті від 1 січня 2023 року надати громадянам України можливість формувати добровільні особисті пенсійні накопичення, за рахунок яких вони в майбутньому отримають додаткове джерело пенсійних виплат, що певною мірою покращить їхнє забезпечення у старості.

Планується, що облік учасників казначейського пенсійного плану здійснюватиме Мінцифри, а управління активами – Казначейство.

Взяти участь у добровільній накопичувальній системі може виключно фізична особа, якій на дату укладання договору ще не виповнилося 65 років. Розмір накопичувального внеску визначається самим платником накопичувального внеску та є необмеженим. Для накопичувального внеску створюється індивідуальний пенсійний казначейський рахунок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Запровадження казначейського пенсійного плану поступово приводитиме до підвищення рівня соціального захисту людей пенсійного віку, залучення потужного внутрішнього довгострокового інвестиційного ресурсу, що сприятиме збільшенню інвестицій у національну економіку», — йдеться в пояснювальній записці до проєкту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...